Nyheter

Melodifestival-artisten stoppas efter regelbrott

SVT stoppar artisten och influencern Vlad Reisers, 25, reklaminlägg på Instagram, vilket Mediepodden var först med att rapportera.

Reiser bröt mot SVT:s regler som innebär att inga artister får göra reklam samtidigt som de tävlar i Melodifestivalen genom att posta ett reklaminlägg för en låneförmedlingstjänst på Instagram i måndags. Enligt Mediepodden låg inlägget uppe fram till torsdag förmiddag.

Sedan stoppades artisten av SVT.

– Så fort vi fick reda på det bad vi honom plocka bort det. Det inlägget finns inte kvar. Jag har ingen aning om hur det hände, men självklart är vi otroligt ledsna över att det har skett, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen på SVT.


Pagan Fury får tävla

Samtidigt tävlar gruppen Pagan Fury i Melodifestivalens tredje deltävling. Bandet är skapat av datorspelföretaget Paradox och fungerar som officiellt rockband för datorspelet Crusader kings.

Bandets medverkan har fått kritik av bland andra medieexperten Emanuel Karlsten, som menar att Melodifestivalen kan fällas för otillbörligt gynnande. SVT svarade med att försäkra att bandet inte kommer att associeras med kommersiella budskap eller produkter under tävlingsperioden.